P bone

Mark Boonstra is professioneel bastrombonist bij Philharmonie Zuid-Nederland en het New Trombone Collective.

Hij heeft een eigen lespraktijk voor trombonisten van jong tot oud. Hij geeft didactische lessen aan het Codarts conservatorium in Rotterdam en geeft hoofdvaklessen aan het Fontys conservatorium in Tilburg.

Sinds het Internationaal Trombone Festival, Slide Factory 2013, trekt hij door het gehele land als mr pBone. Zijn missie: de kinderen en ouders laten ervaren hoe leuk het is samen muziek te maken. Zonder muziek, geen feest!

Tijdens de muziekworkshops ga je aan de slag met de pBone. Een felgekleurde plastic trombone. Hoe zit het met ademhalen? Hoe zet je de trombone in elkaar? En vooral; hoe krijg je een goed geluid uit het instrument? Het komt allemaal aan de orde onder de energieke leiding van Mr pBone

Samenspelen, verschillende ritmes, dynamiek en toonhoogte. De workshops resulteren in een swingend optreden waarbij alle deelnemers samen trombone spelen. Succes verzekerd.

Het gaat in het onderwijs niet alleen om taal en rekenen. Cultuureducatie is minstens zo belangrijk. Zo draagt muziek bij aan een goede sfeer op school maar ook aan taalontwikkeling, het concentratievermogen en de zelfstandigheid van leerlingen.

Trombone spelen is beweging, je grote motoriek wordt ontwikkeld;

je leert naar elkaar te luisteren, je gehoor en geheugen worden getraind;

en muziek maken is expressie en creativiteit; de fantasie wordt gestimuleerd.

Tijdens het PBONE Kids project leren kinderen vanaf groep 4 spelen op echte instrumenten. Dat motiveert. De kleine succesjes (ja, ik krijg er geluid uit!) maken de kinderen zelfverzekerder. En het uiteindelijke resultaat is een spetterend optreden. Dé kans voor de leerlingen om even te stralen op een podium en zich echt artiest te voelen.

P Bone in Zorg & Onderwijs

Je kunt de P Bone dus integreren in je werk als muziekdocent, maar ook als muziekagoog/muziektherapeut. Niet alleen in het onderwijs maar ook in de zorg voor mensen met een beperking zou je dit instrument kunnen toevoegen aan je rugzak met instrumenten.